Leerlinge beschuldigt conciërge van aanranding

LEEUWARDEN - Een 14-jarige leerlinge van Christelijke Scholengemeenschap Comenius in Leeuwarden heeft aangifte gedaan tegen een 50-jarige conciërge van die school wegens aanranding. De man werd op 24 november opgepakt en is twee dagen later na verhoor vrijgelaten. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt.

De zaak kwam aan het rollen toen de vader van de 14-jarige leerlinge de school inlichtte over de aanranding. Op 10 november schorste de directie van de middelbare school de man uit Stiens, omdat hij 'oneerbare voorstellen' deed aan leerlingen tijdens chatsessies via internet. Dat kwam naar boven tijdens een intern onderzoek. Het meisje deed daarop aangifte wegens aanranding.

De directie van het Comenius heeft apart aangifte gedaan voor de sekschats, die tussen mei 2002 en mei 2003 zouden hebben plaatsgevonden. De seksueel getinte chatsessies zijn evenwel niet strafbaar.

De directie heeft na de schorsing zowel leerlingen als ouders via een brief geïnformeerd. "Door iedereen is geschokt gereageerd. Ik wil in belang van het onderzoek niets over de man zeggen. Maar wij zijn onthutst", aldus voorzitter van de centrale directie van het Comenius C. Kuiper. De school wil de conciërge zo snel mogelijk ontslaan en heeft een ontslagprocedure in werking gezet.

Computers

De politie heeft enkele computers op school en bij de verdachte thuis in beslag genomen voor onderzoek. De politie verwacht dat het bij een aangifte blijft.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie