Levenslang geëist tegen moordenaars Tom en Sonja

AKEN - In het proces over de moorden op de Duitse kinderen Sonja en Tom heeft de openbaar aanklager tegen de beide verdachten levenslang geëist. De procureur-generaal stelde maandag voor de rechtbank in Aken dat het duo zich schuldig had gemaakt aan twee moorden, vrijheidsberoving met de dood als gevolg en aan seksueel misbruik. Hij verweet de aangeklaagden, die beiden een bekentenis hebben afgelegd, dat zij geen berouw tonen.

Het proces begon onder strenge veiligheidsmaatregelen en onder enorme belangstelling van de media. De misdrijven hebben tot grote verontwaardiging geleid.

De verdachten, 28 en 33 jaar oud, komen net als de kinderen uit Eschweiler, 15 kilometer over de grens met Limburg. Als agenten verkleed spraken zij 30 maart de elfjarige Tom en zijn negenjarige zusje aan en boeiden hen. Omdat zij Sonja wilden misbruiken en Tom daarbij stoorde, doodden zij hem.

Wurgen

Het meisje werd later uiterst langzaam gewurgd, bekende een van de daders. Tom werd op de dag van de ontvoering vermoord. Kort daarna vonden wandelaars zijn lichaam in een bos bij Eschweiler. Wandelaars vonden een week later het lijk van Sonja ongeveer honderd kilometer verderop in de Eifel. Het meisje bleek een dag later dan haar broertje te zijn vermoord, nadat ze vermoedelijk eerst langdurig seksueel was misbruikt.

De twee mannen werden half april in Zwitserland in de kraag gevat. Dat gebeurde na tips van automobilisten die beiden richting het alpenland hadden zien rijden. Al snel legden ze een volledige bekentenis af.

Tip de redactie