Vijfhonderd mensen hun huis uit voor bomruiming

EINDHOVEN - Ongeveer vijfhonderd bewoners van de Eindhovense nieuwbouwwijk Meerhoven moeten dinsdagmorgen hun huis uit. Dat is nodig omdat de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) twee niet ontplofte bommen onschadelijk gaat maken. Om 9.00 uur moet iedereen weg zijn. De EOD denkt dat het ruimen van de bommen enkele uren gaat duren.

De geallieerden hebben de explosieven in de Tweede Wereldoorlog afgeworpen boven het pal naast de nieuwe wijk gelegen vliegveld Welschap, dat de Duitsers toen gebruikten. Het gaat om een Engelse vijfhonderdponder en een Amerikaanse duizendponder. De EOD heeft in het desbetreffende gebied de afgelopen jaren al tientallen niet ontplofte bommen onschadelijk gemaakt. De verwachting is dat er de komende tijd nog meer worden gevonden.

De tijdelijke ontruiming treft dinsdag de bewoners van 125 huizen en tachtig appartementen. De gemeente heeft in een vlakbij gelegen sporthal voor opvang gezorgd. Daar zijn mensen welkom die nergens anders terecht kunnen. Bij een vorige bomruiming maakten drie mensen van dat aanbod gebruik.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie