Vrouwen hebben eerder seks dan mannen

AMSTERDAM - Vrouwen zijn jonger als ze voor het eerst met iemand naar bed gaan dan mannen. Op 16-jarige leeftijd heeft 22 procent van de meisjes, de grootste groep, voor het eerst seks. Bij de grootste groep jongens (18 procent) is dat twee jaar later. Dat bleek maandag uit een peiling van Maurice de Hond onder achthonderd mensen over 'De eerste keer', naar aanleiding van het gelijknamige Veronica-programma.

In de leeftijdsgroep vanaf 24 jaar geeft nog 11 procent van de mannen aan dat zij vanaf dat moment voor het eerst met iemand naar bed gingen, terwijl dat bij vrouwen nog maar 4 procent is. Bijna de helft van de ondervraagden (46 procent) noemde de 'eerste keer' fijn. Maar met name de meisjes (32 procent) vonden het ook genant.

Opvallend is dat gemiddeld 26 procent tijdens die eerste keer geen voorbehoedsmiddelen gebruikte. De meesten die dat wel deden, maakten gebruik van een condoom (32 procent) en bij 29 procent was de vrouw aan de pil. Verder bleek dat 34 procent van de vrouwen en procent van de mannen nog nooit condooms heeft gekocht.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie