DAARLE - Een pomphouder uit het Overijsselse Daarle is zaterdag opgelicht doordat er met vervalste tankpasjes op één dag tenminste 670 liter is getankt. De politie heeft zes verdachten aangehouden, die met twee auto's hun slag sloegen.

Enkele passanten kregen zaterdagavond argwaan toen zij drie inzittenden een aantal jerrycans zagen vullen. De pomphouder ontdekte dat er voor 90 euro diesel was getankt en dat er was afgerekend met een vals tankpasje. Hij ontdekte toen ook dat er eerder op de dag al 580 liter benzine was betaald met valse pasjes. De politie kon zaterdagavond de auto met drie inzittenden uit Almelo, Tilburg en Schoonhoven aanhouden.

Enkele uren later hield de politie in Wierden de tweede auto aan. Dit keer ging het om drie mannen uit Wierden, Tilburg en Amstelveen. Ook zij hadden bij het tankstation met een vals pasje getankt. Het is niet bekend of de zes verdachten elkaar kennen. De politie onderzoekt of er nog meer valse tankpasjes in omloop zijn. Ook is niet duidelijk of er met de pasjes ook bij andere pomphouders is getankt. De strop voor het tankstation in Daarle bedraagt zo'n 750 euro.