DEN HAAG - Een 29-jarige inwoner van Den Haag heeft bekend dat hij zijn 43-jarige zus en haar 13-jarige dochter heeft doodgestoken. De steekpartij had eind oktober plaats in de woning van de vrouw en haar dochter aan de Rijswijkseweg in Den Haag.

Het Openbaar Ministerie wilde woensdag nog geen mededelingen over het motief van de man. Deze moet donderdag voor de raadkamer van de rechtbank in Den Haag verschijnen.

De politie vond de slachtoffers 28 oktober in hun huis. Het -jarige meisje was al aan haar verwondingen bezweken, de zwaargewonde moeder overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.

Twee weken geleden maakte de politie bekend dat de twee mogelijk slachtoffer zijn geworden van een roofmoord. Uit onderzoek bleek dat er een 'aanzienlijke' hoeveelheid geld in huis was ten tijde van het misdrijf. Dit geld is verdwenen.

Aan de woning van de slachtoffers heeft de politie geen sporen van inbraak gevonden. Destijds werd al het vermoeden geuit dat de slachtoffers de dader zelf hadden binnengelaten.