EDE - Een politieagent in Ede heeft vrijdagavond een man in zijn voet geschoten, omdat deze de politie bedreigde met een vuurwapen, dat achteraf een balletjespistool bleek te zijn. De neergeschoten man is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Daarna moet hij naar het politiebureau in Ede voor verhoor.

De politie kreeg volgens een woordvoerder een melding dat een man een groep vrouwen in de Liebeek in Ede met een vuurwapen bedreigde. De man, die onder invloed van alcohol was, meldde zich in die straat bij een woning van mensen die hij kende. Toen hij niet naar binnen mocht, trok hij een wapen. Daarop belde een van de vrouwen de politie.

De man bedreigde de agenten eveneens met zijn nepwapen. Een agent schoot hem in de voet om hem te kunnen overmeesteren. Daarna bleek dat het wapen een balletjespistool was, een in Nederland verboden nepwapen, dat bedrieglijk echt lijkt. Balletjespistolen worden vooral in Zuid-Europese landen als speelgoed verkocht.

De politie stelt een onderzoek in naar het incident aan de Liebeek. De rijksrecherche onderzoekt de schietpartij, aldus de politiewoordvoerder.