ARNHEM - Een 18-jarige jongen uit Beuningen en een leeftijdgenoot uit Nijmegen hebben bekend dat zij betrokken zijn geweest bij de gewelddadige dood van Maja Bradaric uit Nijmegen vorige week maandag. Justitie beschuldigt hen van moord. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt.

Het onderzoek naar de rol van een 16-jarige jongen uit Nijmegen loopt nog. Het motief voor de misdaad ligt volgens justitie in de relatiesfeer. Van seksueel misbruik van de vwo-scholiere is tot nu toe niets gebleken, aldus de woordvoerder van het OM.

De rechter-commissaris in Arnhem heeft de drie jongens maandag voor tien dagen in bewaring gesteld. Donderdagmiddag besluit de rechter-commissaris of een vierde verdachte ook in bewaring wordt gesteld.

Vriendin

Justitie wil de identiteit van deze verdachte nog niet bekendmaken, maar het zou gaan om een 15-jarig meisje, een vriendin van Maja Bradaric. Dit meisje is maandag aangehouden. Dinsdagavond liet het Openbaar Ministerie (OM) een 16-jarig meisje uit Nijmegen gaan, omdat zij volgens justitie niet of slechts in geringe mate betrokken is geweest bij het drama.

Alle verdachten behoren volgens het OM tot de kennissenkring van Maja Bradaric. Het slachtoffer werd vorige week dinsdag kort na middernacht dood gevonden in de polder tussen Bemmel en Lent. Haar lichaam was in brand gestoken.

De 16-jarige verdachte zou een ex-vriendje van de vwo-scholiere zijn. Volgens zijn raadsman mr. A. Moszkowicz ontkent deze jongen dat hij betrokken is geweest bij de dood van het meisje, maar justitie verdenkt hem wel van moord of betrokkenheid daarbij.