MARGRATEN - Zeventig agenten van politie, mobiele eenheid (ME) en Koninklijke Marechaussee zijn donderdagmorgen een woonwagenkamp aan de Dobbelsteynstraat in Margraten binnengevallen. Ze zoeken daar naar wapens, meldde de politie donderdag.

De tien woonwagens op het kamp worden grondig doorzocht, onder meer met twee honden die naar explosieven zoeken. De politie hield tijdens de inval een 61-jarige bewoner aan die in het bezit zou zijn van een of meer vuurwapens.

De politie besliste tot de inval om escalatie van een langdurig familieconflict op het kamp, waar twee partijen elkaar naar het leven staan, te voorkomen. Er heerst volgens de politie een broeierige sfeer, die tot gewelddadige conflicten en vijf weken geleden tot een steekpartij leidde. Bij de steekpartij viel een gewonde.

Tijdens de inval heeft de politie beide partijen van elkaar gescheiden. "De strijd tussen de families is nog niet beslecht en omdat daar vermoedelijk wapens bij zijn betrokken, hebben wij besloten die wapens daar weg te halen", zei een politiewoordvoerder. De zoekactie verloopt rustig en zal tot het middaguur duren.