LEEUWARDEN - Een 23-jarige vrouw uit Leeuwarden, die zondagavond dood in haar woning werd aangetroffen, is aan de gevolgen van een ongeval overleden. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De vrouw werd de dag voor haar dood op haar fiets aangereden door een witte auto. De bestuurder reed haar van achteren aan en is daarna doorgereden. De politie is nog op zoek naar de bestuurder. Een buurtonderzoek heeft niets opgeleverd.

De vrouw kwam door de aanrijding ten val en bezeerde haar kniëen. Ambulancepersoneel onderzocht het slachtoffer ter plaatse en stuurde haar na behandeling naar huis.

Pas de dag na het ongeluk klaagde de vrouw tijdens een feestje over hoofdpijn. Na afloop van het feest is de vrouw naar bed gegaan waar zij zondagavond door haar vriend dood werd aangetroffen.

Omdat de doodsoorzaak onbekend was en het slachtoffer bij een aanrijding betrokken is geweest, werd sectie op het stoffelijk overschot van de vrouw verricht. Hieruit bleek dinsdag dat de vrouw aan de gevolgen van hersenletsel is overleden.