DEN HAAG - Ongeveer zestig actievoerders van Milieudefensie houden sinds donderdagochtend de deuren gesloten van het ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag. De milieuorganisatie protesteert hiermee tegen de dreigende opheffing van buslijnen bij het stad- en streekvervoer als gevolg van kabinetsbezuinigingen.

De ingang van het kantoorpand aan de Plesmanweg is gebarricadeerd met bushokjes en borden van opgeheven lijnen. Mensen die al binnen waren voordat de actie begon, mogen wel naar buiten.

Milieudefensie wil de actie tot 11.00 uur donderdagochtend volhouden. De organisatie vindt dat het kabinet de reizigers in het stad- en streekvervoer in de kou zet met de bezuinigingen. "Nu zetten wij de ambtenaren in de kou."

Als troost krijgen de werknemers van het ministerie een kopje koffie aangeboden van de actievoerders. Op enige afstand van de ingang van het ministerie staat een politiebusje met daarin agenten die de actie in de gaten houden. Vooralsnog zijn er geen tekenen dat de politie de blokkade zal stoppen.