DEN BOSCH - De politie is dinsdagavond in Den Bosch in moeilijkheden gekomen toen ze een bromfietser wilde controleren. Daarbij werd ze belaagd door ongeveer veertig jongeren. Dat heeft een woordvoerder van de politie woensdag bekendgemaakt.

De agenten probeerde dinsdagavond een 19-jarige bromfietser te controleren omdat de bestuurder werd verdacht van gevaarlijk rijgedrag eerder die week. De bromfietser negeerde het stopteken en probeerde vol gas langs een van de agenten te rijden. Daarbij raakte hij een van hen. De bromfietser raakte uit balans en kwam uiteindelijk tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Hij is met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht.

Direct na de aanrijding werden de twee politiemannen belaagd door ongeveer veertig toegestroomde jongeren. Zowel de ter assistentie gekomen politiemensen als de twee agenten van de controle moesten hun wapenstok en pepperspray gebruiken om zich tegen enkele jongeren te beschermen.

Daarna is de rust teruggekeerd. Uit onderzoek bleek dat de bromfiets gestolen was. De politie onderzoekt wie de belagers waren en verwacht binnenkort enkele aanhoudingen te verrichten.