KLAZIENAVEEN - De man die zondag dood werd aangetroffen in Klazienaveen (Drenthe), blijkt het slachtoffer te zijn van een bizar ongeval. Dat is gebleken uit politieonderzoek. Het onderzoek naar de precieze toedracht is nog niet afgerond, meldt een politiewoordvoerder woensdag.

Volgens de zegsman liep het slachtoffer, de 22-jarige Labri Walehiane uit Klazienaveen, rond 07.30 uur "in verdwaasde toestand" door het verkeer op de Brugstraat in zijn woonplaats en zwaaide daarbij met twee messen. Hij greep onder meer de buitenspiegel van een passerende vrachtwagen en sloeg met een mes op de ramen. Vervolgens liet hij los, kwam onder de vrachtauto terecht en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De chauffeur had naar eigen zeggen van dat laatste geen weet en belde even verderop met 112 om te melden dat er iemand met een mes op straat liep te zwaaien. Uit angst voor de messentrekker durfde de chauffeur zelf niet terug te rijden. Toen de politie arriveerde, lag het slachtoffer dood op straat. Later bleek uit het onderzoek dat hij door de vrachtwagen was overreden.

De politie is nog op zoek naar getuigen, om meer duidelijkheid te krijgen over de toestand van het slachtoffer vlak voor het fatale ongeluk en over de precieze toedracht.