DRIEBERGEN - De politie Haaglanden is een onderzoek begonnen naar een voormalig medewerker van de dienst koninklijke en diplomatieke beveiliging van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Een schoonmaakster heeft aangifte gedaan tegen de politieman wegens aanranding en verkrachting.

Een woordvoerder van het KLPD heeft dinsdag bevestigd dat tegen de medewerker aangifte is gedaan wegens een zedendelict. Volgens de woordvoerder is de man 1 januari met pensioen gegaan. Het zou gaan om een leidinggevende binnen de dienst.

De vrouw heeft afgelopen vrijdag bij de politie Haaglanden aangifte gedaan. Ze werkte voor een schoonmaakbedrijf dat onder meer een vestiging van de dienst koninklijke en diplomatieke beveiliging in de Oranjestraat in Den Haag schoonhield. Daar is zij naar eigen zeggen voor de eerste keer door de man misbruikt.

De vrouw beweert dat zij in de periode van september tot en met november van het vorig jaar verschillende keren gedwongen seks heeft gehad met de politieman. Hij zou haar ook thuis hebben opgezocht. De vrouw zegt dat de politieman haar heeft bedreigd. "Als ik iets naar buiten zou brengen, zou hij mij doodschieten", zegt de vrouw. Ze heeft inmiddels gesproken met een vertrouwenspersoon van het KLPD.