ROERMOND – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de rechtbank in Roermond een gevangenisstraf van 24 jaar en tbs met dwangverpleging geëist tegen Faddal H.

De man wordt ervan beschuldigd in februari in zijn huis in het Midden-Limburgse Baexem zijn 8-jarige dochter met voorbedachten rade te hebben vermoord en zijn 10-jarige zoon te hebben willen vermoorden.

De keel van beide kinderen werd met een mes doorgesneden. De zoon overleefde de aanval. H. verklaarde eerder zich niets van het familiedrama te kunnen herinneren.

Volgens officier van justitie Toine van de Ven is wraak op zijn vrouw het motief van H. Zij stuurde hem op de avond van het familiedrama een e-mail waarin ze kenbaar maakte de relatie te willen verbreken.

Pijn en verdriet

H. raakte daardoor zo over zijn toeren, dat hij een briefje schreef waarin hij aankondigde zijn vrouw zoveel pijn en verdriet te doen dat ze dat de rest van haar leven met zich zou meedragen. Het briefje werd teruggevonden in de kamer van zijn dochter. Beide kinderen waren nog wakker toen H. hun kelen doorsneed. De zoon heeft de moord op zijn zusje bewust meegemaakt.

Dat H. eerder is veroordeeld voor poging tot doodslag in relationele sfeer, woog voor de officier zwaar mee om de eis te bepalen op 24 jaar cel en tbs. "U heeft uw recht om in de samenleving te verblijven, bijna volledig verspeeld", hield hij H. voor.