LONDEN - De man die in Londen terechtstaat op verdenking van de moord op de 10-jarige Holly Wells en Jessica Chapman, heeft bekend dat de meisjes alleen met hem in zijn huis waren toen ze stierven. Bovendien heeft hij hun lichamen naar de afgelegen plaats gebracht waar ze bijna twee weken later werden gevonden. De verdachte heeft echter ontkend dat hij de twee meisjes heeft vermoord, bleek dinsdag tijdens de rechtszitting.

Alle feiten rond de dramatische dood van de twee hartsvriendinnen uit Soham wijzen in de richting van de concièrge. Zo zijn Huntleys vingerafdrukken gevonden aan de binnenkant van de zak waarin hun kledingstukken waren gestopt en die is aangetroffen in een opslagruimte van de school waar Huntley werkte. Haren van de verdachte zijn op de kledingstukken aangetroffen.

De Britse pers staat al weken bol met nieuws over de rechtszaak. De zoektocht naar de twee vermiste meisjes in augustus vorig jaar en de vondst van hun lijken veroorzaakte grote maatschappelijke onrust. Zelfs bij voetbalwedstrijden werd een minuut stilgestaan ter nagedachtenis aan de meisjes, die fan waren van de club Manchester United.