HENGELO - Bij het Regionaal Opleidingscentrum ROC Oost-Nederland in Hengelo zijn de spanningen tussen groepen moslim Turken en christelijke Suryoye (Armeniërs en Syriërs) zo hoog opgelopen dat de schoolleiding de politie en gemeente Hengelo heeft gevraagd te bemiddelen. Dat meldde het ROC dinsdag.

Volgens een woordvoerder van dat opleidingscentrum broeit het al geruime tijd tussen de twee bevolkingsgroepen. Vrijdag verzamelden zich ongeveer 150 jongeren bij het ROC. De politie en het personeel wisten een confrontatie te voorkomen. "Er is geen directe aanleiding voor de onderlinge spanningen. Het is meer een kwestie dat beide groeperingen elkaar niet goed liggen", vertelde de woordvoerder dinsdag.

De politie Twente heeft enkele jeugdagenten vrijgemaakt om de gemoederen te bedaren. Er zijn gesprekken gevoerd met leerlingen, ouders en de geestelijk leiders. De gemeente Hengelo is ingeschakeld om een coördinerende rol te vervullen. Het ROC heeft de situatie tijdens de lessen met de leerlingen besproken. "Maar we zijn natuurlijk geen politie. Onze primaire taak is het geven van onderwijs."

Het ROC Oost-Nederland heeft in Hengelo 3000 leerlingen.