GOUDA - Negen scholieren en een passant hebben maandag vijf jongeren van de verdrinkingsdood gered door te voorkomen dat hun auto in de modder wegzakte. Verder wisten ze gezamenlijk de wagen te kantelen, waardoor de overgebleven lucht aan een kant kwam te zitten. Vervolgens haalden de redders de drenkelingen één voor één uit het voertuig.

De auto van de vijf was door nog onbekende oorzaak uit de bocht gevlogen en op de kop in het water geraakt. De passant en de leerlingen van het Driestar College waren getuigen van het ongeval dat zich voor het klaslokaal van de school afspeelde.

Alle inzittenden werden door hun redders uit de auto bevrijd en op de kant geholpen. De gealarmeerde politie en ambulancedienst konden eerste hulp verlenen.

Alle inzittenden werden voor nader onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis maar konden daarna weer naar huis. Ook de passant bracht voor de zekerheid een bezoek aan de arts. Te meer omdat hij net bleek te zijn hersteld van een longontsteking. De politie nodigt binnenkort alle betrokkenen uit op het politiebureau voor een huldiging van de hulpverleners.