SCHIPHOL - Minimaal drie mensen waren zondagavond betrokken bij een mysterieuze ramkraak op een bedrijfsterrein op Schiphol-Oost. Met een busje reden zij in op een deur van 'gebouw ', een bedrijf in computeronderdelen. Daarop ging een alarmsignaal af.

Toen onbewapende medewerkers van een particulier beveiligingsbedrijf een kijkje kwamen nemen, zagen zij dat een aantal mensen met bivakmutsen op bezig was de deur te forceren. Zij riepen de hulp in van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol.

Toen leden van de marechaussee ter plaatse kwamen, staken de overvallers het busje in brand en vluchtten met grote snelheid weg in twee auto's. De marechaussee en gealarmeerde politiekorpsen in de omgeving zetten de achtervolging in, maar raakten de daders na enige tijd kwijt. De agenten hebben geen kentekens kunnen noteren. Het busje bleek eerder deze maand gestolen.

Het is niet bekend of de daders spullen hebben meegenomen, aldus een woordvoerster van de marechaussee zondagavond. Ook is nog niet bekend of er buiten de computeronderdelen ander gevoelig materiaal lag opgeslagen in het betreffende gebouw. Mede gezien het professionele karakter van de ramkraak is de marechaussee een diepgaand onderzoek begonnen.