TBILISI - Het lijkt er op dat de Georgische presidentEdoeard Sjevardnadze bereid is tot concessies aan de oppositie omeen einde te maken aan de onrust in het land. Wel wil hij dat dedemonstranten in Tbilisi eerst alle gebouwen verlaten die ze bezethouden.

Sjevardnadze zei tegen een onafhankelijk Georgischtelevisiestation dat onderhandelingen tussen de regering en deoppositie "onderweg" zijn. Aan de gesprekken zullen volgens hemde president van het Hooggerechtshof, de minister van Veiligheid enoppositieleidster Boerdjanadze deelnemen. Boerdjanadze werdzaterdag door de oppositie benoemd tot interim-president.

Vanuit zijn residentie, even buiten Tblisi, bood Sjevardnadze deoppositie aan om te praten over het eventueel vervroegen van depresidentsverkiezingen. Die staan nu gepland voor 2005.Ook zei Sjevarnadze bereid te zijn te onderhandelen over nieuweparlementsverkiezingen. De omstreden uitslag vanparlementsverkiezingen begin deze maand was de aanleiding voor hetmassale protest van de oppositie.

Verder liet de Georgische president weten dat de noodtoestanddie hij zaterdag heeft uitgeroepen, nog in werking moet treden."Tot zondagavond of maandag zal de noodtoestand nog niet ingaan."