JERUZALEM - De Israëlische premier Ariel Sharon overweegt nederzettingen in de bezette Gazastrook te ontruimen. Dat meldde de Israëlische krant Yediot Aharonot zaterdag. De verwijdering van de kolonisten zou mogelijk al in de zomer beginnen.

"Er wordt over gesproken, maar op dit moment alleen over nederzettingen in de Gazastrook'', aldus kringen rond Sharon. De Israëlische televisie meldde de avond ervoor dat het kabinet een aantal nederzettingen in de Gazastrook en op de Westoever wil ontruimen.

De krant Haaretz berichtte vrijdag dat Sharon spoedig een aantal "eenzijdige, positieve stappen'' wil presenteren om het vredesoverleg met de Palestijnen weer vlot te trekken. Het zou een reactie zijn op de groeiende ontevredenheid onder de Israëli's met de huidige situatie.

De Palestijnse Autoriteit reageerde zaterdag sceptisch op de berichtegeving over een mogelijke ontruiming. "We geloven het pas wanneer we het zien'', aldus de Palestijnse minister van Arbeid, Ghassan al-Khatib. Zijn collega Saeb Erekat noemde het plan een pr-stunt.