RIJNSBURG - Aan de Noordwijkerweg tussen Rijnsburg en Katwijk is dinsdagochtend een autobusje met gasflessen ontploft en in brand gevlogen. Daarbij is een 20-jarige man uit Kootwijkerbroek om het leven gekomen en zijn twee mannen van 20 en 24 jaar uit Harskamp gewond geraakt.

De twee gewonden zijn overgebracht naar het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Diaconessenziekenhuis in Leiden. Dat heeft de politie dinsdagmorgen bekendgemaakt.

Volgens de politie stonden de slachtoffers tijdens de ontploffing naast het busje. Of er aan de ontploffing een menselijke fout vooraf is gegaan of dat een van de gasflessen spontaan is geëxplodeerd, zoekt de politie uit.

De politie kreeg rond acht uur de melding van de ontploffing binnen die zich voordeed in de buurt van een BP-tankstation. De Noordwijkerweg werd onmiddellijk afgesloten voor al het verkeer.

Nadat rond tien uur het gevaar voor een tweede explosie was geweken, kon met de schoonmaakwerkzaamheden en het onderzoek worden begonnen. De Noordwijkerweg wordt rond het middaguur weer voor het verkeer vrijgegeven.