KHAN BANI SAAD/BAQUBA - Door twee aanslagen met autobommen in Irak zijn zaterdag zeker elf doden gevallen. Beide aanslagen waren gericht tegen politiebureaus.

Een aanval met een autobom op een politiebureau in de Iraakse plaats Baquba heeft zeker vier politieagenten, een negenjarig meisje en een bejaarde vrouw het leven gekost. Tientallen personen raakten gewond. Volgens de politie ontplofte bij het bureau een auto vol explosieven. De klap sloeg een grote krater. Het politiebureau raakte zwaar beschadigd, evenals ongeveer twintig auto's in de buurt. Baquba ligt 60 kilometer ten noordwesten van Bagdad.

Niet ver van Baquba ontplofte rond dezelfde tijd ook een autobom. Dat gebeurde in Khan Bani Saad, een gehucht langs de weg naar Bagdad. Ook hier ging het om een politiebureau. Vijf Iraakse politiemensen kwamen om. Er vielen dertien gewonden. Volgens een politiewoordvoerder ramde een met explosieve volgeladen auto het gebouw.

Het Amerikaanse leger in Bagdad bevestigde de twee aanslagen, maar kon niet meedelen hoeveel slachtoffers er zijn gevallen. De laatste tijd zijn Iraakse politiemensen vaker het doelwit van aanslagen. Tegenstanders hekelen het feit dat de politie met de Amerikaanse bezettingsmacht samenwerkt.