SITTARD - De politie in Sittard moest vrijdagavond met vijftien wagens uitrukken om 150 buurtbewoners in bedwang te houden. De bewoners van de wijk Stadbroek hadden zich massaal op de politie gestort na een inval in een woning aan de Morgenstraat.

De politie vond een nog onbekende hoeveelheid harddrugs, een vuurwapen en een wietplantage in de woning. Volgens een woordvoerder stortten vier mannen zich tijdens de inval op de agenten, waarbij flink geslagen en geschopt werd. Bij die vechtpartij moesten de agenten pepperspray en wapenstokken gebruiken.

In het pand waren drie vrouwen en vijf mannen aanwezig. De politie hield twee mannen aan. De overigen wisten in het tumult te ontkomen. Later arresteerde de politie nog een derde verdachte. De arrestanten zijn tussen de 24 en 26 jaar oud.

Een agent raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Na de inval begonnen ongeveer 150 buurtbewoners zich met de zaak te bemoeien, en ontstond een broeierig sfeertje. "De sfeer werd sterk anti-politie", zei de woordvoerder van de politie. "We zagen ons gedwongen vijftien wagens versterking op te roepen". De politie verwacht nog meer aanhoudingen.