ROTTERDAM - Bij NS-station Rotterdam-Alexander is vrijdagavond een vechtpartij geweest, waarbij ongeveer zestig voetbalsupporters van Heracles waren betrokken. De politie kreeg rond zeven uur een melding binnen en rukte massaal uit.

Volgens een woordvoerster zijn alle relschoppers opgepakt. Ze zijn naar het stadion van Feyenoord overgebracht, waar een speciale ruimte is voor de afhandeling van dit soort zaken. Daarna zullen ze met de bus terug naar Almelo worden vervoerd.

Heracles was vrijdagavond op bezoek bij Sparta. Onder de groep Heracles-fans braken eerst onderling vechtpartijen uit. Bij aankomst van de politie keerde de agressie zich tegen de agenten. De relschoppers gooiden met stenen en flessen.

Het treinverkeer had hinder van de ongeregeldheden. Een intercity in de richting van Rotterdam CS stond 25 minuten stil. Heracles-trainer Gert-Jan Verbeek pakte na afloop van de persconferentie na het duel tegen Sparta speciaal nog even de microfoon. Hij sprak schande van het gedrag van de supporters. "Dit is een smet op onze overwinning op de koploper. Straks zijn al onze duels risicowedstrijden en mogen de fans alleen nog maar met een combiregeling reizen."