WARMOND - Bij het bedrijf Dekker Hout in de Veerpolder in Warmond heeft dinsdagochtend een grote uitslaande brand gewoed. Het vuur brak rond half vier uit in één van de drie loodsen voor houtopslag van het bedrijf. De brandweer had het vuur kort na negen uur onder controle.

Alle drie de loodsen met hout, alsmede een met boten zijn uitgebrand. De eigenaar van het bedrijf schat de schade op 15 à 20 miljoen euro. De brandweer, aanwezig met negen spuitwagens en honderd brandweermannen, is nog de gehele dag bezig met nablussen.

De korpsen gebruikten bij de bluswerkzaamheden ook een veerpont. Vanaf het vaartuig van de plaatselijke veerdienst kon de brandweer het vuur vanaf het water benaderen. De brand was in de verre omgeving te zien.

Een aantal woonarken en een jachthaven in de buurt van het bedrijf kwam in gevaar. Evacuatie van bewoners of verplaatsing van boten en woonarken was door een gunstige wind niet nodig.

Brandweerkorpsen uit de hele regio werden ingezet om het vuur te bestrijden. Daarbij gaat het om korpsen uit onder meer Warmond, Leiden, Oegstgeest, Alphen aan den Rijn, Woubrugge, Hazerswoude en Zoeterwoude. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.