KAATSHEUVEL - Pretpark De Efteling heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in het Amerikaanse Orlando de internatonale prijs voor de beste entertainmentproductie in attractieparken gekregen. De Efteling kreeg de zogenoemde Big E Award voor de Wonderlinge Efteling Show die afgelopen seizoen 850 keer in het theater van het park werd opgevoerd.

De prijs is toegekend door de internationale overkoepelende organisatie van attractieparken (IAAPA). In de veertig minuten durende show, waarin veel dans, muziek en speciale effecten zitten, beleeft magiër Christian Farla diverse sprookjes. Zo komen de gelaarsde kat en de zoon en dochter van de kleermaker uit het sprookje 'Ezeltje strek je' in de show voor.

Het is de derde keer dat De Efteling de Big E Award in de wacht sleept. In 1999 kreeg het park de prijs voor zijn Sprookjesshow en in 2001 voor Efteling on Ice. "Dat onze collegaparken ons nu voor de derde keer belonen met de Big E Award, is voor ons een bevestiging dat wij er in slagen een hoge kwaliteit op de planken neer te zetten", liet De Efteling in een reactie weten.