BAGDAD - Onbekenden hebben vrijdagachtend zeker twee hotels in de Iraakse hoofdstad Bagdad beschoten met raketten. De daders zouden de projectielen vanaf een ezelskar hebben afgevuurd, zo bewezen beelden van de Arabische nieuwszender al-Jazeera.

Er deden zich zeker vier explosies voor in het Palestine Hotel en het voormalige Sheraton-hotel aan het al-Fardus (Paradijs) Plein, zo meldde CNN. De beschieting deed zich voor rond 07.15 uur (lokale tijd). In de hotels verblijven veel westerse journalisten en aannemers.

Gasten die vrijdagochtend uit het gebouw kwamen, spraken van veel glassplinters in de lobby van het hotel. Verscheidene mensen zouden in ieder geval lichte verwondingen hebben opgelopen.

In het Palestine hotel raakte minstens een persoon ernstig gewond. De Amerikaanse strijdkrachten in Bagdad bevestigden dat de hotels beschoten zijn. Of er doden zijn gevallen door de aanval, is nog onduidelijk.

Kort na de aanvallen op de hotels troffen raketten ook het Iraakse ministerie van Olie, meldde de politie. Er zou brand uitgebroken zijn.