ARNHEM - Ruim twintig rechercheurs doen de komende dagen onderzoek in de woonomgeving en bij de school van het 16-jarige Nijmeegse meisje, dat dinsdagmorgen vroeg brandend is gevonden in de polder tussen Bemmel en Lent. Een woordvoerder van de politie heeft donderdag gezegd dat uit onderzoek is gebleken dat het meisje dood was voor haar lichaam in brand is gestoken. Over de doodsoorzaak wil de politie nog geen mededelingen doen.

Het meisje, vwo-leerlinge van het Nijmeegse Dominicus College, verdween maandagavond. Bekenden van het meisje zeggen dat zij maandagavond nog zat te chatten met vrienden. Ze zou gemeld hebben dat ze even weg moest, maar kwam daarna niet meer terug. De zegsman van de politie wil dat niet bevestigen. Uit "recherchetactisch oogpunt" wil hij ook niet zeggen of er een computer in beslag is genomen.

Haar ouders gaven het kind maandagavond als vermist op bij de politie. Slechts enkele uren later, kort na middernacht, zagen passanten vlammen in de polder. Toen zij gingen kijken deden zij hun lugubere vondst. Hoe het meisje bij de Defensiedijk, een kleine tien kilometer van haar woonhuis, terecht is gekomen is volgens de politie nog niet duidelijk.

De politie gaat de komende dagen ook zoveel mogelijk mensen horen die het slachtoffer kenden. Onder de op te roepen getuigen zullen ook klasgenoten van het meisje zijn, aldus de politiewoordvoerder.