LAS VEGAS - De autoriteiten in Californië hebben een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de zanger Michael Jackson. Zijn advocaten onderhandelen over de voorwaarden voor zijn overgave, aldus een woordvoerder van de politie woensdag in Las Vegas (Nevada), waar de superster zich bevindt voor de opname van een videoclip.

Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN wordt Jackson gezocht wegens kindermishandeling. Dinsdag waren op Jacksons landgoed Neverland videobanden, computers en correspondentie tussen de zanger en een 12-jarige jongen in beslag genomen.

Michael Jackson kiest zelf het moment waarop hij zich bij de politie meldt in verband met de beschuldigingen van seksueel misbruik van een minderjarige. Dat heeft de advocaat van de familie Jackson, Brian Oxman, donderdag gezegd.

Wanneer de popster zich bij de politie meldt is niet bekend. Agenten wachtten donderdagochtend tevergeefs op de aankomst van Jackson op het vliegveld van de Californische plaats Santa Barbara. Waar Jackson (45) zich momenteel bevindt is onduidelijk. Woensdag verliet hij Las Vegas, waar hij de afgelopen dagen werkte aan opnames voor een videoclip, met onbekende stemming. Hij zal als hij zich aangeeft bij de politie zijn paspoort in moeten leveren. Onder betaling van een borgsom van drie miljoen dollar mag hij het strafrechtelijk onderzoek tegen hem in vrijheid afwachten.