AMSTERDAM - De Amsterdamse recherche heeft de moord op een -jarige homoseksuele man uit Amsterdam-Oost na vijf jaar opgelost. De verdachte is een 25-jarige Pool die in zijn geboorteland een straf uitzit voor soortgelijke delicten. Hij heeft een volledige bekentenis afgelegd. Dat maakte de Amsterdamse politie dinsdag bekend.

Op 21 augustus 1998 werd het 44-jarige slachtoffer gevonden in zijn woning. Buren waarschuwden de politie nadat zij de man al een aantal dagen niet meer hadden gezien. Hij bleek met messteken om het leven te zijn gebracht.

De politie kwam al snel op het spoor van de Pool toen getuigen verklaarden dat zij het slachtoffer kort voor de moord in het gezelschap van een Poolse jongen hadden gezien. De politie stuurde de aangetroffen sporen uit de woning van het slachtoffer naar Polen.

Pas eind 2001 kwam er weer schot in de zaak toen de sporen bleken te matchen met een 25-jarige Pool die op dat moment vast zat. Hij was veroordeeld voor de moord en twee pogingen tot moord op homoseksuele mannen uit polen en zat zijn straf uit van 25 jaar.