AMSTERDAM - De Amsterdamse recherche zet het AVRO-programma Opsporing Verzocht en het internet in om elf hooligans op te sporen. De jongeren worden maandagavond met beelden van de bewakingscamera's in het televisieprogramma getoond en daarna zijn ze ook te zien op de internetsite van de politie. Dit maakte de politie maandag bekend.

De relschoppers belaagden tijdens de voetbalwedstrijd Ajax-Heerenveen van 29 mei de beveiligers en politiemensen in de Arena. De jongens maakten zich niet alleen schuldig aan schoppen en 'gewoon' slaan, maar sloegen ook met riemen en gooiden met rolcontainers. De politie heeft een aantal van de verdachten al opgepakt, maar de recherche is nog op zoek naar een groep van elf man.

De ongeregeldheden tijdens de wedstrijd zijn vastgelegd op video. Door die beelden op tv te laten zien, hopen de rechercheurs de relletjesschoppers alsnog op te pakken. De verdachten zijn vanaf maandagavond ook op de website www.politie-amsterdam-amstelland.nl te zien.

Deze methode van opsporen heeft de politie nog niet eerder gehanteerd. "Het idee is ontstaan na de wedstrijd Ajax-Heerenveen. Door de relschoppers te laten zien, hopen we ze alsnog op te pakken. Binnenkort laten we ook beelden van reljongeren op de website zien die tijdens de wedstrijd Ajax-Brugge voor ongeregeldheden hebben gezorgd", zegt politiewoordvoerster E. Florax.