NEW YORK - Over het lot van de in Pakistan ontvoerde Amerikaanse journalist Daniel Pearl is zondag opnieuw grote onzekerheid ontstaan. 's Avonds meldden twee Amerikaanse tv-stations dat het lijk van de journalist langs de kant van de weg was gevonden. Vlak daarop zei het hoofd van de politie van de Pakistaanse stad Karachi dat het lijk niet dat van Pearl is.

"We hebben het lijk aan Pearls collega's laten zien en die bevestigden dat het Daniel niet was", aldus het hoofd van de politie. TV-station ABC News had gemeld dat de 38-jarige Pearl, die sinds 23 januari wordt vermist, dood langs de kant van de weg nabij Karachi was gevonden met verschillende kogelwonden.

Al eerder waren er berichten dat de journalist van The Wall Street Journal dood zou zijn, maar die werden later weer tegengesproken. De Pakistaanse politie zei zaterdag de dood van Pearl uit te sluiten.

De politie dacht toen dat Pearl in leven was, omdat bij de e-mail waarin stond dat hij dood was, geen recente foto was meegezonden. Vorige week werd bij een e-mail wel een foto van de verslaggever meegestuurd waarop te zien was dat een vuurwapen tegen zijn hoofd werd gedrukt. Vrijdag kreeg de Amerikaanse ambassade in Pakistan een telefoontje dat een losgeld werd geëist van 2 miljoen dollar. De politie zei dat dit telefoontje vals was.

Pearl was in Pakistan voor een verhaal over Richard Reid, de man die onlangs met een schoenbom een vliegtuig wilde opblazen. Reid was daarvoor ook in Pakistan geweest.

/NIEUWSMassale zoektocht naar ontvoerde journalist