's-GRAVENDEEL - De politie heeft in de nacht van vrijdag opzaterdag twee jongeren uit 's-Gravendeel aangehouden na eenuitslaande brand in een boerderij en naastgelegen schuur in dieplaats. Ze verdenkt de jongens van 17 en 18 ervan dat ze de brandhebben aangestoken.

Dat heeft een woordvoerder van de politie laten weten. De woningen de loods aan het Weegje zijn door het vuur verloren gegaan. Deongeveer tien koeien die in de schuur stonden, zijn om het levengekomen.

Bewoners van ongeveer vijf woningen aan de overkant van desmalle straat werden uit voorzorg geëvacueerd. Ze konden terecht inhet gemeentehuis. Agenten moesten het gezin in de getroffenboerderij wakker maken.

In verband met eerdere branden in 's-Gravendeel (Zuid-Holland)was de politie alert, aldus de woordvoerder. Maandag 3 novemberontstond brand in een leegstaande schuur van een boerderij aan deFrisostraat en afgelopen weekeinde nog bluste de brandweer vuurtjesvan onder meer een aanhanger en een schuurtje.

De brandweer zette bij de bestrijding van de jongste brandongeveer veertig mensen van in totaal vier korpsen in. De brandontstond rond 02.00 uur. Vijftig minuten later gaf de brandweer hetsein brand meester. Het nablussen duurt volgens de politie noggeruime tijd.