AMSTERDAM - Een lange rij nieuwsgierigen heeft zich zondagochtend verzameld bij de Beurs van Berlage in Amsterdam. Rond het middaguur kunnen zij naar binnen voor een bezoek aan de plek waar kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima een dag eerder voor de wet zijn getrouwd.

Lange rijen voor Beurs van Berlage Voor tien euro kunnen zij zich laten vereeuwigen op de plaats waar het kroonprinselijk paar in de echt werd verbonden en een feestelijk glaasje champenoise nippen.

De bezoekers kunnen hier ook de ontwerpen zien voor een diadeem voor prinses Máxima. De sieraden maken deel uit van een wedstrijd georganiseerd door museum Het Kruithuis in Den Bosch. Er zitten sierlijke kroontjes bij, van edelmetaal en glas maar ook een robuuste verchroomde polohelm en een kapje van Iers kant.

Uit kaartjes bij de verschillende meubelstukken in de trouwzaal blijkt dat de tafel waarvoor het paar op de knieën ging speciaal is ontworpen voor de gelegenheid. Andere tafels waren te klein en zouden in het niet vallen in de enorme zaal.

De Nieuwe Kerk is zondag een andere trekpleister in het centrum van Amsterdam. Nieuwsgierigen proberen naar binnen te kijken en vragen of ze er in mogen. De kerk is echter gesloten. Ook bij het Paleis op de Dam en bij Krasnapolsky staan nog groepen mensen achter de dranghekken te wachten op het vertek van koninklijk bezoek.