DEN HAAG- De 36-jarige Hagenaar E.P. is vrijdag door het gerechtshof in Den Haag overeenkomstig de eis van het Openbaar Ministerie opnieuw veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien jaar voor de moord op Jantje Hertogs (20).

Bij grandcafé Cetto's Place aan de Herengracht in Den Haag schoot hij vorig jaar op 27 mei het slachtoffer dood. De verdachte was in hoger beroep gegaan omdat hij zich niets van de schietpartij kan herinneren.

Het hof achtte evenals de rechtbank bewezen dat de Hagenaar het slachtoffer kort voor middernacht in koelen bloede om het leven bracht. Het slachtoffer stond buiten met zijn moeder te bellen, toen hij zonder aanleiding werd neergeschoten. P. had ruzie met de eigenaar van het grandcafé. Eerder die week had hij ook al met een wapen staan zwaaien in de gelegenheid. Volgens het hof was hij gewapend teruggekomen om wraak te nemen op de eigenaar.

De verdachte zei twee weken geleden dat hij zich niet kon voorstellen dat hij zomaar iemand zou kunnen doden. Het hof achtte toch wettig en overtuigend bewezen dat hij de moordenaar was geweest, omdat met zijn vuurwapen was geschoten en hij de kruitsporen nog aan zijn handen had zitten toen de politie hem aanhield.