Nederlanders in Jakarta vieren huwelijkJAKARTA - Ondanks hevige overstromingen in Jakarta - zelfs het presidentiële paleis staat blank - werd ook daar het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima gevierd.

De meeste Nederlandse ouders met hun kinderen kwamen zaterdagochtend naar de Nederlandse internationale school (NIS) in Jakarta. In de ochtend - toen in Nederland de dag moest beginnen - hield de Nederlandse ambassadeur er een toespraak en lieten de kinderen honderden ballonnen in de lucht.

Het schoolplein was door schoolbestuur en De Nederlandse Club veranderd in een speeltuin met traditionele spelletjes zoals zaklopen en eierlopen. Ouders en kinderen stonden lang in de rij voor poffertjes en (uit Nederland geïmporteerde) frikandelen. Opbrengst van loterij en vrijmarkt ging naar de kampong (gemeenschap) die tegenover het schoolterrein onder water is gelopen.

De huwelijksplechtigheid was via een satellietverbinding elders rechtstreeks te volgen, vanaf vier uur 's middags plaatselijke tijd. Dat gebeurde in het Erasmus Huis, het Nederlandse culturele centrum in Jakarta.

Terwijl buiten het bier (Bintang, eigendom van Heineken) stroomde, zaten zo'n 250 mensen binnen om het huwelijk te volgen.