WILLEMSTAD - De Antilliaanse premier Mirna Louisa-Godett is niet langer bereid Nederlandse staatssecretarissen voor een kennismakingsbezoek te ontvangen. Ze heeft dit donderdag in een brief aan premier Balkenende laten weten. Aanleiding voor het besluit van Godett zijn de negatieve uitlatingen van staatssecretaris Van der Knaap van Defensie.

Die bezocht vorige week de Nederlandse Antillen en had toen ook een kort onderhoud met de premier. Volgens Godett was dit een prettig bezoek en werd er kort gesproken over de kustwacht. Maar bij terugkomst in Nederland zou Van der Knaap in interviews gezegd hebben dat het geen zin heeft om zaken te doen met de Antilliaanse regering en zeker niet met premier Godett.

Ook heeft hij volgens haar uitspraken gedaan over de falende armoedebestrijding en de bestuurlijke chaos op de Antillen. Dit is bij Godett verkeerd gevallen. "Ik betreur dit. We hadden een gesprek van circa vijftien minuten. Dat verliep prima. We spraken over de kustwacht, geen moment hebben we het over de armoede gehad", aldus Godett. Ze vindt het beneden peil dat Van der Knaap, terug in Nederland, dergelijke uitspraken doet.

Ze maakte wel duidelijk dat haar beslissing om geen staatssecretarissen meer te ontvangen geen besluit is van het kabinet, maar van haar persoonlijk.