MAASTRICHT - Het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht gaat niemand vervolgen voor het verstrekken van een overdosis XTC-pillen waaraan een 15-jarig meisje op 22 augustus overleed. Ondanks het uitgebreide politieonderzoek blijft onduidelijk wie het meisje de XTC-pillen heeft gegeven, meldde het OM woensdag.

Het meisje uit Belfeld gebruikte de drugs in discotheek Peppermill in Heerlen. Ze was een van de 5000 bezoekers van de Mega-Rave-Party, een hardcore-houseparty, die daar werd gehouden. Tijdens het feest werd het meisje onwel. Ze werd nog wel naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan een overdosis van de synthetische drugs.

Pillen

Uit het onderzoek blijkt dat het meisje voor het feest al tien pillen in haar bezit had. Een vriendin wist deze de discotheek in te smokkelen. Binnen hebben de meisjes de XTC verdeeld. Vriendinnen en kennissen van het meisje verklaarden aan justitie dat ze tijdens de houseparty zelf aangaf dat ze al meerdere pillen had ingenomen. Deze getuigen noemen een aantal variërend van vijf tot vijftien pillen.

Overdosis

Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) blijkt dat het meisje een dodelijke overdosis in haar lichaam had, waarvan de hoeveelheid schadelijke stoffen overeenkomt met het slikken van zeven tot vijftien XTC-pillen. In haar bloed zat geen alcohol en werden geen sporen van andere drugs of medicijnen gevonden.