DEN HAAG - In het Nederlands Congres Centrum aan de Churchilllaan in Den Haag is vrijdagavond rond half elf in de Jan Steenzaal brand uitgebroken. In het Congres Centrum waren volgens de brandweer zeker 2500 mensen aanwezig. De brandweer heeft het gebouw ontruimd. Niemand raakte gewond.

Het Dorint hotel dat pal naast het Congres Centrum ligt, hoefde niet te worden ontruimd.

Onder de aanwezigen waren de ongeveer duizend jongeren die met een disco het slot van de VN-jongerenconferentie vierden. De brand ontstond toen een van de feestgangers een krant aanstak. Hij wilde een lichtje maken om naar zijn portemonnee te zoeken die hij was verloren.

Volgens E. Warnars, party-manager van het NCC, ontstond vlak daarna een enorme rookontwikkeling waardoor je geen hand meer voor ogen zag. De dj riep de feestende massa op naar buiten te gaan. Er ontstond geen paniek.

De brandweer was snel ter plaatse om de duizend jongeren in de Jan Steenzaal en de 1500 andere aanwezigen op te vangen. Ze deelde dekens uit aan de jongeren die het koud hadden gekregen. "Gelukkig werkte het ontruimingsplan goed. Binnen tien minuten was iedereen buiten", aldus Warnars.