DEN BOSCH - De rechtszaak tegen Fons Spooren (39) uit Netersel is uitgesteld. Dat is gebeurd zowel op verzoek van de raadsman van de ex-directeur van PSV, als van het Openbaar Ministerie. Beide partijen willen eerst meer getuigen horen. Een woordvoerster van het parket in Den Bosch heeft dit dinsdag meegedeeld.

Justitie verdenkt Spooren van ontucht met minderjarige jongens in het Anne Frankplantsoen in Eindhoven en van poging tot zware mishandeling. Hij zou seks hebben gehad, terwijl hij wist dat hij besmet is met HIV, het virus dat aids kan veroorzaken.

De rechtszaak zou aanvankelijk volgende week plaatsvinden. De woordvoerster van justitie wist dinsdagmorgen niet of er al een nieuwe datum is geprikt. Volgende week verschijnen wel enkele andere verdachten voor de rechtbank in Den Bosch. Een verdachte is al eerder veroordeeld tot een celstraf van veertien maanden, waarvan zes voorwaardelijk.

Het Anne Frankplantsoen is in Eindhoven al jarenlang een gedoogde ontmoetingsplaats voor homoseksuelen. Justitie verdenkt de opgepakte verdachten vooral van betaalde seks met minderjarige jongens. Spooren is onlangs in afwachting van zijn berechting in vrijheid gesteld.