AMERICA/EDE - De politie heeft een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt, die tientallen keren heeft ingebroken in huizen van mensen die op vakantie waren in een bungalowpark. De man wist volgens de politie dat de bewoners niet thuis waren, omdat hij hen eerst in de vakantiebungalow beroofde van hun huissleutels.

Sinds augustus kreeg de politie Limburg-Noord meldingen van beroofde vakantiegangers. De man sloeg onder meer toe op bungalowparken in Heijen, America en Westerhoven. In minstens zeventien gevallen nam hij sleutelbossen mee, waarna hij uit de verlaten woningen onder andere sieraden, geld, kleding en computers meenam. De verdachte verplaatste zich met eveneens op bungalowparken gestolen auto's.

De man liep tegen de lamp toen hij uit een bungalow in Heijen de sleutels van een gezin uit Scherpenzeel roofde. Het gezin waarschuwde de buren, die enkele dagen later een man bij het huis zagen lopen. De man verklaarde dat hij de sleutels kwam afgeven. Een buurvrouw noteerde het kenteken van zijn auto, waarna bleek dat die auto gestolen was bij een recreatiepark in Westerhoven. Twee dagen later zag bewakingspersoneel van een bungalowpark in America de gestolen auto staan. Bewakers hielden de man aan toen hij bij de auto kwam.

De politie verdenkt de man van 23 inbraken en drie autodiefstallen. Een deel van de buit is teruggevonden. De verdachte zit vast.