TIBLISI - Functionarissen van de Georgische kiescommissie hebben zaterdagavond laten weten dat het tellen van de bij de parlementsverkiezingen uitgebrachte stemmen wordt 'onderbroken' wegens de vele klachten over fraude. Hoe het nu verder moet met de verkiezingsuitslag in Georgië, was zaterdagavond nog onduidelijk.

Eerder zaterdag hadden opnieuw duizenden aanhangers van de oppositie geprotesteerd tegen de eerste uitslagen van de verkiezingen. Het was de grootste demonstratie in de GOS-republiek sinds de burgeroorlog in 1991, die leidde tot de ballingschap van Zviad Gamsachoerdia, de voorganger van de huidige president Sjevardnadze.

Oppositieleider Michail Saakasjvili leidde de betoging van 9000 à 15.000 mensen. Hij eist dat zijn Nationale-Bewegingspartij tot winnaar van de verkiezingen van afgelopen zondag wordt uitgeroepen. De kiescommissie zei tot nu toe nog bijna twee weken nodig te hebben om alle stemmen te tellen. Volgens de voorlopige resultaten stevent het regeringsblok af op een overwinning.