AMSTERDAM - Een 19-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Anja Joos is sinds dinsdag spoorloos. Dat maakte het Openbaar Ministerie in Amsterdam donderdag bekend. De man kreeg deze week toestemming van de rechter om afscheid te nemen van zijn overleden vader en kwam daarna niet terug.

De voorlopige hechtenis van de man werd voor enkele uren geschorst. Daarna moest hij zich weer melden bij het huis van bewaring, maar hij kwam niet meer opdagen. De vader van de man zal in Marokko worden begraven. Tegen de man is inmiddels een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. De man mocht dinsdag alleen zijn cel uit omdat er niemand van het huis van bewaring was die hem kon begeleiden.

Joos

Anja Joos (43) kwam vorige maand om het leven nadat zij door enkele jongens in elkaar was geschopt. Een aantal van hen werkte bij de Dirk van den Broek aan het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp. Medewerkers van die supermarkt meenden dat Joos een blikje bier had gestolen en achtervolgden haar. Van diefstal bleek geen sprake, maar de situatie liep desondanks uit de hand.

Het OM verdenkt tien jongens/mannen van betrokkenheid bij de dood van Joos. Negen van hen zitten in voorlopige hechtenis, van wie er nu dus een is ontsnapt.