DORDRECHT - Een hele schoolklas van een mbo-opleiding in Dordrecht is dinsdagmiddag aangehouden tijdens werkzaamheden in het Sinterklaashuis aan de Korte Nieuwstraat. Dat heeft een woordvoerster van de politie gezegd.

Terwijl de klas meehielp om het Sinterklaashuis in te richten werd de mobiele telefoon van een van de begeleidsters gestolen. Ook de walkman van een andere begeleider was spoorloos verdwenen. Een van de begeleiders sloot het gebouw af, zodat de klas niet naar buiten kon en twee anderen haalden de politie erbij. Deze hoopte dat een van de studenten de diefstal ter plaatse zou bekennen, maar dit bleek niet het geval.

Bekentenis

De groep van ongeveer achttien personen werd overgebracht naar het gerechtsgebouw aan de Steegoversloot voor verhoor. Volgens de woordvoerster van de politie was er aan het einde van de middag nog steeds geen bekentenis afgelegd door een van de studenten. Wel zijn de mobiele telefoon en de walkman inmiddels boven water. Ze werden teruggevonden in een van de ruimtes van het Sinterklaashuis. De technische recherche onderzoekt de spullen op vingerafdrukken.