DORDRECHT - De politie heeft dinsdagochtend twee mannen van achttien jaar aangehouden. Zij zouden betrokken zijn geweest bij een overval op het kindertehuis Trivium in Dordrecht. Een derde overvaller is volgens de politie nog voortvluchtig.

Maandagavond drongen drie donker geklede mannen rond 21.15 uur het gebouw aan de Besarstraat binnen. Op dat moment waren er tien kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 16 jaar en twee begeleidsters aanwezig. De daders dwongen hen waardevolle spullen en geld af te geven. Hoeveel zij in handen hebben gekregen is niet bekend.

Direct na de overval stelde de politie een buurtonderzoek in. De kinderen en begeleidsters kregen ondersteuning van slachtofferhulp.

De spoorwegpolitie hield de eerste verdachte aan, omdat hij geen geldig vervoersbewijs bij zich had. Uit nader onderzoek bleek dat hij mogelijk betrokken was bij de overval.

De andere verdachte werd in een Rotterdamse woning aangehouden naar aanleiding van onderzoeksgegevens. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte.