WASHINGTON - Het Amerikaanse ministerie van Defensieheeft een schikking getroffen in een conflict met Linda Tripp,die een belangrijke rol speelde in de Lewinsky-affaire.

DeAmerikaanse krijgt 595.000 dollar, omdat hetministerie vertrouwelijke informatie over haar aan een tijdschriftlekte. Dat maakte Tripp maandag bekend.

Gesprekken met Monica Lewinsky

Tripp nam in de jaren negentig in het geheim gesprekken op metMonica Lewinsky die als stagiaire op het Witte Huis een seksuelerelatie had met de toenmalige president Bill Clinton. De bandjeswaren koren op de molen van de Republikeinse tegenstanders vanClinton die in 1998 tevergeefs probeerden de president ten val tebrengen.

Tijdens de affaire meldde het tijdschrift The New Yorker opbasis van informatie van Defensiefunctionarissen dat Tripp bij haarsollicitatie details over haar verleden had verzwegen. Zo was zeals tiener veroordeeld wegens diefstal.

Volgens Tripp, die op decommunicatieafdeling van het Pentagon werkte, wilde de overheid opdeze manier wraak nemen voor haar onthullingen.