GRONINGEN - Baptistenpredikant Sietze van der Veen uit het Groningse Mussel houdt vrijdag een kerkdienst van vijftien uur. De predikant zal tijdens de marathondienst de preekstoel slechts verlaten voor sanitaire stops. Van der Veen wil zo geld inzamelen om een ponykamp voor kankerpatiëntjes te bekostigen.

De dienst bestaat uit vijftien afzonderlijke delen en wordt van negen uur 's ochtends tot middernacht gehouden in de hervormde kerk in Farnsum. Ieder deel bevat een preek en wordt afgesloten met een collecte voor het goede doel.

"Ik wil vooral de blijde boodschap verkondigen", aldus Van der Veen. "En ik hoop natuurlijk dat mensen wat in de collectezak doen." De predikant zal een aantal preken in Gronings dialect voordragen.

De baptistenpredikant vestigde de aandacht onlangs ook al op zich door een commercieel bedrijf in stervensbegeleiding te beginnen. Door middel van gesprekken, spreekbeurten en gezang - religieus getint of neutraal - proberen de dominee en zijn vrouw Trijnie het leed te verzachten.