HILVERSUM - Een 39-jarige man heeft bekend dat hij in Hilversum met een brandbom een aanslag heeft gepleegd op zijn ex-vriendin. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt. De man wordt beschuldigd van moord en brandstichting.

Op vrijdagmorgen 24 oktober ontplofte een vlak daarvoor bezorgde bloempot in de woning van de vrouw. Na onderzoek bleek dat in de bloempot een brandbom was verstopt die met een mobiele telefoon tot ontploffing was gebracht. De politie wil niet zeggen hoe dat precies in zijn werk is gegaan. Bij de aanslag raakte niemand gewond maar ontstond wel rook en roetschade in de woning.

Op dinsdag 28 oktober arresteerde de politie in Nootdorp de -jarige verdachte, die overigens geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. In verhoren bekende de man dat hij de aanslag ha gepleegd uit wraak omdat zijn ex hem het huis had uitgezet en eigendommen zou hebben achtergehouden.

Hij bekende ook een maand eerder de auto van het slachtoffer in brand te hebben gestoken. De man is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.