SAN DIEGO - Sneeuwval helpt de brandweer in het zuiden vanCalifornië de bosbranden daar onder controle te brengen. In debergen is circa 2,5 centimeter sneeuw gevallen volgens de BBC.

De dalende temperaturen in de streek bieden de duizendenbrandweerlieden hoop dat de branden doven of dat ze ze snel meesterworden. Volgens sommige zegslieden is het mogelijk dat de brandenmaandag onder controle zijn gebracht. Van de zeventien brandhaardenzijn er nog zes over. De ergste brand bij San Diego is volgens debrandweer voor 80 procent onder controle.

De bosbranden in Californië hebben in meer dan een week tijdenorme schade aangericht en aan zeker twintig mensen het levengekost. Het vuur werd aanhoudend opgezweept door zeer droge, warmeen harde wind. Naar schatting 3300 woningen en 300.000 hectare landzijn in vlammen opgegaan.

De weersomstandigheden zijn radicaal gewijzigd tot groteopluchting van de brandweer. Het wordt evenwel komende weekwaarschijnlijk weer warmer en een wind uit de woestijn van SantaAna kan dan roet in het eten gooien. Maar de bestrijders van hetvuur hopen dat ze voor die tijd het sein brand meester kunnengeven.